Vitenskapelige studier ​

Ashwagandha Forte er basert på forskning, studier og vitenskapelig dokumentasjon fastholdt i EFSA-registrerte utsagn.

I kosttilskuddet kombineres ekstrakt fra ashwagandha-roten, med vitamin B12, vitamin D og Magnesium, for en best mulig langvarig effekt på helsen.

Prøv Ashwagandha Forte i hele 30 dager til kun 99kr inkludert frakt!

Hva_er_Withania_Somnifera
Reduserer stress

Reduserer

STRESS, URO OG ANGST

Enklere innsovning og

BEDRE SØVNKVALITET

Fungerende minne og hukommelse ble merkbart forbedret

Bedre hukommelse og

KOGNITIV FUNKSJON

Ashwagandhas virkning på immunsysteme

Effekt på

IMMUNSYSTEMET

Forbedrer generell

LIVSKVALITET

Økt muskelstyrke og

RASKERE RESTUTISJON

Forbedrer mannlig

FRUKTBARHET

Bidrar til bedre

YTELSE OG UTHOLDENHET

Forbedret orgasme og seksuell tilfredsstillelse

Bidrar til

BEDRE HUMØR

Bidrar til en sunn

HJERTEFUNKSJON

Forbedrer kvalitet på hår og hud

Gir fordeler for

RYNKER, HÅR OG HUD

Forskning på kvinnelig seksuell dysfunksjon

Økt seksuell

FUNKSJON FOR KVINNER

Forbedret psykologisk evaluering

Ashwagandha Forte gir

FLERE HELSEEFFEKTER

Fungerende minne og hukommelse ble merkbart forbedret

Hva er

ASHWAGANDHA?

Om Ashwagandha planten

Ashwagandha har i den senere tiden blitt testet mye, gjerne i universitetssammenheng, siden det ofte er uinteressant for farmasøytiske giganter å forske på noe som de ikke kan patentere. En plante som har blitt brukt i 3 000 år er verdensarv og tilhører oss alle.

Ulempen ved at det kun er universiteter og høyskoler som forsker på plantens virkestoffer er derimot at budsjettene og de følgende studiene er små. Det kan gjøre det vanskelig å generalisere funnene til å gjelde for alle.

In-vitro-eksperiment, – forsøk i prøverør, og eksperiment på laboratoriedyr har vist resultater som kan gjenskapes, og de støtter de tradisjonelle påstandene om Ashwagandha.

Kliniske studer med menneskelige probanter er få, og de har et vedhengende problem at der er få deltakere, noe som gjør det vanskelig å si at funnene gjelder for absolutt alle mennesker, etter moderne vitenskapelige standarder.

Med disse forbeholdene kan vi likevel si at funnene er positive og bekrefter mange av de tradisjonelle påstander om den positive effekten som ashwagandha har på kroppen.

Tradisjonell

BRUK AV ASHWAGANDHA

Withania Physalis Somnifera, også gjerne kalt “indisk ginseng”, er en urteplante som vokser i tørre regioner rundt det Indiske hav, langs kysten av Rødehavet og i enkelte regioner rundt Middelhavet og i Øst-Afrika. Den kultiveres som en medisinplante på mange steder, men verdensmarkedet forsynes hovedsakelig fra Nepal, India og Yemen. Busken blir rundt 1,5 meter høy, er lett grå i fargen. Den har lange lysebrune røtter som kan minne om ginseng eller ingefær. Den vokser fra frø i bærene, så vel som fra stiklinger.

Planten er eviggrønn og blomstene forekommer i lys grønn til gul farge, enten i klaser eller alenestående. Frukten kan minne om Physalis-bærene, eller Goji-bær, slektninger som du i dag kan finne i frukt og grønt–avdelingen til mange supermarked, men den er rød som en nype i fargen, og meget bitter i smaken.

Det er røttene som brukes til å lage den tradisjonelle ayurvediske tonikum som kalles ashwagandha, men blader, bær og frø blir også brukt for på grunn av deres virkning, som antibakteriell tilsetning i såpe, og avlusningsmiddel.

Siden røttene har variabel sammensetning og styrke, har tonikum, hvor røttene legges i alkohol og vann, vært en god måte for å trekke ut, og så dosere stoffene til planten. Vi bruker samme metode for å trekke ut virkestoffene i dag. En annen vanlig fordelingsmetode er å tørke roten, for så å male den opp til pulver, som så kan brukes til å lage te, eller inntas løst i vann eller melk.

Den kjemiske

SAMMENSETNINGEN

Den kjemiske sammensetningen av virkestoffene i roten til Withania Somnifera begynner å bli kartlagte, men det er vanskelig å si, nøyaktig hvordan hvert enkeltstoff virker på kroppen. 52 aktive substanser er til nå identifiserte, og kan trekkes ut og isoleres hver for seg. Blant annet finner vi rundt 12 forskjellige alkaloider, og to viktige grupper av virkestoffer som ordnes i gruppen steroid-lactoner. Disse kalles Withanolid (40 avarter) og Witaferine, så vel som gruppen Saponine og sitoindesies som har en nær kjemisk relasjon til steroid-lactoner.

Det er steroid-lactonene som er årsaken til at planten bidrar til mental ro, i perioder preget av nervøsitet og angst, vedlikeholder respirasjonssystemet, er muskelbyggende og vedlikeholder cardio-vaskulær helse.-Dertil kjennetegnes roten av at den er meget jernholdig.

Witanolid-liknende varianter finnes også i Ginseng, og betegnes der som ginsenosider. Witanolider kjennetegnes ved at de er lett løselige i vann, mens andre alkaloider lett løses i alkohol. Derfor brukes det en kombinasjon av vannbad og alkoholbad for å trekke virkestoffer ut av roten til Withania Somnifera.

Mye av den positive virkningen for kroppen tilskrives Withaferin A og Withanolid D, mens noe av den andre virkningene kan tilskrives sammensetningen av de andre forskjellige alkaloidene.

 

Kilder:

1: Hooker, J. D. (1885). Flora of British India. London, Reeve et Co, Vol. 4

2: Louati, A. (2009) Der Einfluss der Substanzen Aswal auf die synaptische Übertragung in der CA1-Region hippocampaler Gewebsschnitte von Meerschweinchen INAUGURAL-DISSERTATION zur Erlangung des Medizinischen Doktorgrades der Medizinischen Fakultät der Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau.

Withania Physalis Somnifera

AYURVEDISK MEDISISIN

Withania Physalis Somnifera, også gjerne kalt “indisk ginseng” er en urteplante som vokser i tørre regioner rundt det Indiske hav, langs kysten av Rødehavet og i enkelte regioner rundt Middelhavet og i Øst-Afrika. Den kultiveres som en medisinplante på mange steder, men verdensmarkedet forsynes hovedsakelig fra Nepal, India og Yemen. Busken blir rundt 1,5 meter høy, er lett grå i fargen. Den har lange lysebrune røtter som kan minne om ginseng eller ingefær. Den vokser fra frø i bærene, så vel som fra stiklinger.

Planten er eviggrønn og blomstene forekommer i lys grønn til gul farge, enten i klaser eller alenestående. Frukten kan minne om Physalis-bærene, eller Goji-bær, slektninger som du i dag kan finne i frukt og grønt–avdelingen til mange supermarked, men den er rød som en nype i fargen, og meget bitter i smaken.

Det er røttene som brukes til å lage den tradisjonelle ayurvediske tonikum som kalles ashwagandha, men blader, bær og frø blir også brukt for naturlig effekt, som bla. antibakteriell tilsetning i såpe, og lusemiddel.

Siden røttene har variabel sammensetning og styrke, har tonikum, hvor røttene legges i alkohol og vann, vært en god måte for å trekke ut, og så dosere virkestoffene til planten. Vi bruker samme metode for å trekke ut virkestoffene i dag. En annen vanlig fordelingsmetode er å tørke roten, for så å male den opp til pulver, som så kan brukes til å lage te.

Terje Vadset (78 år)

Jeg husker ikke helt nøyaktig, men det føltes nesten ut som om krampene forsvant over natten. Jeg var en de heldige utvalgte som opplevde rask virkning og har brukt Ashwagandha Forte i 2 år. Jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å slutte. Hvis jeg glemmer å ta dem, er det helt forferdelig. 

Marte Fagerli (Trøndelag)

Mitt navn er Marte, er 43 år og jobber full tid som sykepleier. Liker å ha ett aktiv liv, derfor er det viktig for meg å ha overskudd i hverdagen. Med Ashwaganda forte har jeg fått bedre nattesøvn, jeg føler meg mer konsentrert og skjerpa på jobb, og kommer hjem etter endt arbeidsdag og har fortsatt overskudd til hjem, barn og en aktiv fritid. Derfor fortsetter jeg å ta mine Ashwaganda daglig. 

Vibeke K. (61 år)

Jeg tok en tablett Ashwagandha Forte om kvelden med vann, og en neste morgen, og virkningen for mitt vedkommende var umiddelbar. Stresset var borte, hodet klart og konsentrasjonen på topp.

Einar Reitan (Vågå)

Jeg er superfornøyd med å bruke Ashwagandha Forte! Har nå for et par dager siden startet på pakke 2 (eller kanskje 3) av dette fantastiske produktet. Jeg merker tydelig at jeg sover bedre om natta, søvn-kvaliteten er gått opp! Våkner sjeldnere på natta for å måtte gå på toalettet nå. Enkelte netter kan jeg sove uten å våkne før morgenen - det er jo en fantastisk god følelse!

Brit Maria (64 år)

Rent tilfeldig kom jeg over en annonse for Ashwagandha Forte tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Jeg var likevel litt skeptisk da jeg bestilte, jeg var usikker på hvor god effekt disse kom til å ha. 

Nå tar jeg en tablett morgen og en tablett hver kveld, og har ikke hatt antydninger til kramper om natta lenger. Det er helt utrolig at disse tablettene kan gjøre at jeg har fått livet mitt tilbake! En ting er krampene, de er ille nok, men jeg har fått en innvendig ro jeg aldri tidligere har kjent på. Helt fantastisk!

Silvia Sørlie (64 år)

Ashwagandha Forte ga meg en følelse av mer balanse. Jeg begynte å sortere tankene bedre, humøret mitt forbedret seg, og jeg fant en slags yin og yang. Jeg kjenner at en tablett om dagen gir meg mer pusterom. I tillegg sover jeg bedre om natten. 

Jeg kan anbefale Ashwagandha Forte til andre som søker etter en måte å håndtere stress, indre uro, eller søvnproblemer på. Min egen erfaring har vist at naturlige tilskudd kan gjøre en forskjell for å oppnå en bedre livskvalitet.

Vigdis (Tidligere sykepleier)

Jeg har forsøkt det meste for å kvitte meg med det evige tankekjøret som ga meg mye stress og uro. Etter å ha blitt pensjonert så trodde jeg at jeg skulle klare å senke skuldrene og stresse mindre, men uroen og stresset var der daglig uten unntak. 

Det var først etter å ha begynt på Ashwagandha Forte at jeg merket at jeg stresser mindre, og jeg er mye mindre bekymret. Jeg har også fått langt bedre søvnkvalitet, nettopp som følge av at uroen ikke er til stede.

Ragnhild Fosmark (76 år)

-Jeg kunne være trøtt, men når jeg la meg var jeg lys våken igjen. Det var så frustrerende, og når jeg fant annonsen for Ashwagandha Forte på Facebook kl 3 på natta, tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på det. Jeg kan nå legge meg og sove som en stein til morgenen, det er helt utrolig!

Det er deilig å omsider få den nødvendige mengden søvn! Jeg har anbefalt Ashwagandha Forte til alle venner og familien, da flere jeg kjenner har et evig tankekjør når de skal legge seg.

Vibeke (50 år)

Jeg bruker ingen medisiner, og har hatt problemer med å finne roen på kveldene. Tre uker etter jeg begynte å ta Ashwagandha Forte spurte min faste hudpleier meg om hva jeg hadde gjort. Hun kunne se endringen på hele meg. Det var ikke lenger tvil om at dette fungerer! Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Maja Øierud (Drammen)

Det å ta Ashwagandha Forte er faktisk som en A-ha opplevelse! Jeg kan puste lettere, og nå klarer jeg faktisk å slappe av. I tillegg merker jeg at fokuset mitt har endret seg. Nå er jeg ikke så opptatt av hva alle andre tenker og tror om meg, og bare det i seg selv er en “game changer” i livet mitt. Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Therese Aasvik (Oslo)

Jeg har brukt Ashwaganda Forte i et halvt år nå og merker god virkning. Jeg sover bedre, er mindre stresset og en smerte som jeg har hatt i høyre kne i flere år, er helt borte. Tar en pille hver morgen. Jeg er veldig glad for at det også er B12 i tilskuddet, da jeg gikk over til kjøttfritt kosthold for tre år siden.

Morten Jensehagen (67 år)

I førsten var det bare noe jeg tilfeldigvis så på nett, og bestilte en prøvepakke. Jeg tok det ikke regelmessig, men så syntes jeg det begynte å skje noe så da tok jeg Ashwagandha forte hver dag. Etter en månedstid var jeg ikke lenger i tvil om virkningen, og tar derfor Ashwagandha Forte fast på tredje måneden.

Nå er krampene om natten stort sett helt borte.  Jeg sover endelig godt om natten igjen! Livskvaliteten blir noe helt annet. Når du ikke har kramper i beinet kan du bare ligge å kose deg.

Prøvetilbud

Vi inviterer deg til å prøve Ashwagandha Forte i hele 30 dager til kun 99kr inkludert porto! Dermed kan du også kan erfare de gode virkningene! 

Produsert i Norge

Etter strenge krav fra Mattilsynet

Ingen Bindingstid​

14 dagers angrerett på første forsendelse

Gratis og Rask Frakt

Levert rett hjem til din postkasse

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte i 30 dager til kun 99 kr!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk til kun 99 kr inkludert porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.