Ashwagandha Forte kan støtte hukommelse og kognisjon

Alle virkestoffene spiller hver sin rolle

Etterhvert som vi blir eldre vil kroppen svekkes, både mentalt og fysisk. Det er derfor viktig å sørge for at kroppen får de riktige næringsstoffene, slik at vi holder oss i god form og fungerer, både mentalt og fysisk. Ashwagandha Forte gir kraft til kroppen, og gjør det enklere både å lære, huske, og å holde på humøret.

Men Ashwagandha Forte inneholder mer enn kun ekstrakt fra ashwagandha-roten. Vi har kombinert denne tradisjonelle urteplanten med andre gode kosttilskudd som det vanligvis er mangel på hos mange nordmenn.

Vitamin B 12 er kanskje det viktigste, når det kommer til husk og kognisjon. Dertil er det et vitamin som opptil 25 % av den norske befolkningen har for lite av. Om du lider av vitamin B 12 -mangel, vil du gjerne være glemsk, sløv og sliten. Vitamin B 12 bidrar til en god forbrenning, støtter opp om sentralnervesystemet, hjelper kroppen med å danne røde blodlegemer, og gjør deg mer raskt og opplagt, om man skal generalisere.

Et regelmessig inntak av magnesium, bidrar også til å gjøre deg mer sprek og opplagt. Det hjelper den normale forbrenningen, og det er viktig for å vedlikeholde et sunt sentralnervesystem, og det hjelper oss med å vedlikeholde en normal kognisjon.

Vitamin D settes derimot vanligvis ikke inn i en direkte sammenheng med husk og tankeaktivitet, men det har andre goder. Det er viktig for kroppens opptak av kalsium og fosfor, som styrker tenner og benbygning, og det er viktig for å vedlikeholde en normal celledeling.

 

Ashwagandha støtter hukommelsen

I tradisjonell bruk har ashwagandha-roten gjerne blitt brukt fordi den beskytter nervesystemet, hjelper med å tåle stress og hjelper med å bevare en god mental helse. Ekstraktet fra roten settes i forbindelse med støtte til mange av kroppens normale funksjoner, som sentralnervesystemet, det endokrine systemet og forbrenningen i kroppen.

Selv om det gjerne har blitt brukt for å støtte hjerneaktivitet i flere tusen år, har det vært bruk for mer forskning på hvilke sammenhenger som eksisterer mellom inntaket av stoffet og hvilke effekter som kan dokumenteres.

Vi kan her presentere en studie som ser nærmere på ashwagandha sin effekt, på evnen til å huske, visuell romlig oppfattelse, fleksibel tankegang og selvkontroll, så vel som oppmerksomhet og evne til å konsentrere seg, eller til å følge instruksjoner og behandle informasjon.

Fungerende minne og hukommelse ble merkbart forbedret

Forskning

Ashwagandha støtter hukommelse og læring

Når det kommer til en generell effekt på hukommelse og kognitiv funksjon, -evnen til å løse problemer og til å konsentrere seg, finnes det et overveldende antall studier som belegger at rotekstrakt fra ashwagandha bidrar meget positivt til dette.

Det finnes studier som fokuserer eksklusivt på ashwagandha, så vel som studier som sammenlikner ashwagandha med andre stoffer, både naturlige urter og syntetiske legemidler. Skolemedisinens tilnærming har vært forsiktig og har vart over lang tid. På 1980-tallet ble de første eksperimentene gjennomført. Fram til i dag har mange studier ved sykehus og universiteter støttet opp om den tradisjonelle bruken av Ashwagandha.

Den direkte effekten, når det kommer til konsentrasjonsevne, kan sikkert ses i sammenheng med den mentalt balanserende effekten,  som vanligvis tilskrives ashwagandha. Denne effekten er vel dokumentert. Videre er det belagt at virkestoffene også forbedrer forbrenningen, noe som gir mer overskudd og energi.

Om vi ser bort fra denne direkte sammenhengen virker det også som om plantens virkestoffer arbeider på andre områder. Brukere framviser en økt produksjon av hvite blodceller, raskere reparasjon av skadet vev, og en generell betennelsesdempende og smertestillende virkning.

 

Forsøk

Forandringer i hukommelse og kognisjon etter 8 uker med ashwagandha

I undersøkelsen ble en gruppe på 50 voksne over 35 år delt tilfeldig, i en gruppe som mottok 300 mg ashwagandha to ganger per dag, og en gruppe som mottok plasebo. De hadde et overhengende forbud mot å bruke andre kosttilskudd eller legemidler som forbedret hjernefunksjon, så lenge studien pågikk.

Gruppen inneholdt hovedsakelig friske mennesker. Folk med kliniske alvorlige problemer med husk, kjente psykiatriske diagnoser, endokrine problemer, eller andre alvorlige medisinske lidelser, ble utelatt fra utvalget som deltok i undersøkelsen.

Mulige effekter ble målt med et testsystem for husk, kognisjon og problemløsning. Begge grupper fikk rimelig like gjennomsnittsresultater da undersøkelsen startet.

Resultat

Alle forandringer var statistisk signifikante, og det ble ikke registrert noen negative bivirkninger hos noen deltakere. Etter 8 uker med ashwagandha så man følgende resultat hos deltakerne:

Fungerende minne og hukommelse ble merkbart forbedret

Fungerende minne og hukommelse ble merkbart forbedret

Mental kontroll, emosjonell kontroll og evnen til å følge instruksjoner ble forbedret

Mental kontroll, emosjonell kontroll og evnen til å følge instruksjoner ble forbedret

Bedre vedlikehold av oppmerksomhet

Bedre vedlikehold av oppmerksomhet

Raskere informasjonsbehandling

Raskere informasjonsbehandling

Forskerne konkluderte: “Ashwaganda kan være effektivt for å støtte opp om normalt korttidsminne og generell husk. Det gir også bedre emosjonell og kognitiv kontroll, samtidig som oppmerksomhet og hurtighet i behandling av informasjon forbedres. Dertil så de ingen negative bivirkninger”

Ashwagandha Forte

Virkning

I mange høyt utviklede land møter man i dag utfordringen med å ta vare på en aldrende befolkning. Samtidig frykter mange folk for en generell reduksjon av helse og et tap av mental funksjon, som gjerne følger med aldringen.

De fleste voksne og eldre er gjerne mer bekymret for sin mentale helse og tap av husk og mental funksjon. Dette har i senere tid skapt et voksende tilbud av kosttilskudd og medisiner som påstår at de fører til bedre husk og, kognitive funksjoner, og at de bekjemper dårlig husk og tenkeevne som gjerne følger med aldringsprosessen.

Ashwagandha har en trygg brukshistorie og lange tradisjoner som i dag støttes av medisinske studier. Det er effektivt for hjernehelsen, og større kliniske tester i fremtiden vil sannsynligvis underbygge de uniforme funnene.

Kombinasjonen av ashwagandha, med vitamin D, vitamin B 12 og magnesium er et godt kosttilskudd for å vedlikeholde hjernefunksjon og husk, samtidig som du vil nyte godt av andre virkninger også.

Terje Vadset (78 år)

Jeg husker ikke helt nøyaktig, men det føltes nesten ut som om krampene forsvant over natten. Jeg var en de heldige utvalgte som opplevde rask virkning og har brukt Ashwagandha Forte i 2 år. Jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å slutte. Hvis jeg glemmer å ta dem, er det helt forferdelig. 

Marte Fagerli (Trøndelag)

Mitt navn er Marte, er 43 år og jobber full tid som sykepleier. Liker å ha ett aktiv liv, derfor er det viktig for meg å ha overskudd i hverdagen. Med Ashwaganda forte har jeg fått bedre nattesøvn, jeg føler meg mer konsentrert og skjerpa på jobb, og kommer hjem etter endt arbeidsdag og har fortsatt overskudd til hjem, barn og en aktiv fritid. Derfor fortsetter jeg å ta mine Ashwaganda daglig. 

Vibeke K. (61 år)

Jeg tok en tablett Ashwagandha Forte om kvelden med vann, og en neste morgen, og virkningen for mitt vedkommende var umiddelbar. Stresset var borte, hodet klart og konsentrasjonen på topp.

Einar Reitan (Vågå)

Jeg er superfornøyd med å bruke Ashwagandha Forte! Har nå for et par dager siden startet på pakke 2 (eller kanskje 3) av dette fantastiske produktet. Jeg merker tydelig at jeg sover bedre om natta, søvn-kvaliteten er gått opp! Våkner sjeldnere på natta for å måtte gå på toalettet nå. Enkelte netter kan jeg sove uten å våkne før morgenen - det er jo en fantastisk god følelse!

Brit Maria (64 år)

Rent tilfeldig kom jeg over en annonse for Ashwagandha Forte tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Jeg var likevel litt skeptisk da jeg bestilte, jeg var usikker på hvor god effekt disse kom til å ha. 

Nå tar jeg en tablett morgen og en tablett hver kveld, og har ikke hatt antydninger til kramper om natta lenger. Det er helt utrolig at disse tablettene kan gjøre at jeg har fått livet mitt tilbake! En ting er krampene, de er ille nok, men jeg har fått en innvendig ro jeg aldri tidligere har kjent på. Helt fantastisk!

Silvia Sørlie (64 år)

Ashwagandha Forte ga meg en følelse av mer balanse. Jeg begynte å sortere tankene bedre, humøret mitt forbedret seg, og jeg fant en slags yin og yang. Jeg kjenner at en tablett om dagen gir meg mer pusterom. I tillegg sover jeg bedre om natten. 

Jeg kan anbefale Ashwagandha Forte til andre som søker etter en måte å håndtere stress, indre uro, eller søvnproblemer på. Min egen erfaring har vist at naturlige tilskudd kan gjøre en forskjell for å oppnå en bedre livskvalitet.

Vigdis (Tidligere sykepleier)

Jeg har forsøkt det meste for å kvitte meg med det evige tankekjøret som ga meg mye stress og uro. Etter å ha blitt pensjonert så trodde jeg at jeg skulle klare å senke skuldrene og stresse mindre, men uroen og stresset var der daglig uten unntak. 

Det var først etter å ha begynt på Ashwagandha Forte at jeg merket at jeg stresser mindre, og jeg er mye mindre bekymret. Jeg har også fått langt bedre søvnkvalitet, nettopp som følge av at uroen ikke er til stede.

Ragnhild Fosmark (76 år)

-Jeg kunne være trøtt, men når jeg la meg var jeg lys våken igjen. Det var så frustrerende, og når jeg fant annonsen for Ashwagandha Forte på Facebook kl 3 på natta, tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på det. Jeg kan nå legge meg og sove som en stein til morgenen, det er helt utrolig!

Det er deilig å omsider få den nødvendige mengden søvn! Jeg har anbefalt Ashwagandha Forte til alle venner og familien, da flere jeg kjenner har et evig tankekjør når de skal legge seg.

Vibeke (50 år)

Jeg bruker ingen medisiner, og har hatt problemer med å finne roen på kveldene. Tre uker etter jeg begynte å ta Ashwagandha Forte spurte min faste hudpleier meg om hva jeg hadde gjort. Hun kunne se endringen på hele meg. Det var ikke lenger tvil om at dette fungerer! Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Maja Øierud (Drammen)

Det å ta Ashwagandha Forte er faktisk som en A-ha opplevelse! Jeg kan puste lettere, og nå klarer jeg faktisk å slappe av. I tillegg merker jeg at fokuset mitt har endret seg. Nå er jeg ikke så opptatt av hva alle andre tenker og tror om meg, og bare det i seg selv er en “game changer” i livet mitt. Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Therese Aasvik (Oslo)

Jeg har brukt Ashwaganda Forte i et halvt år nå og merker god virkning. Jeg sover bedre, er mindre stresset og en smerte som jeg har hatt i høyre kne i flere år, er helt borte. Tar en pille hver morgen. Jeg er veldig glad for at det også er B12 i tilskuddet, da jeg gikk over til kjøttfritt kosthold for tre år siden.

Morten Jensehagen (67 år)

I førsten var det bare noe jeg tilfeldigvis så på nett, og bestilte en prøvepakke. Jeg tok det ikke regelmessig, men så syntes jeg det begynte å skje noe så da tok jeg Ashwagandha forte hver dag. Etter en månedstid var jeg ikke lenger i tvil om virkningen, og tar derfor Ashwagandha Forte fast på tredje måneden.

Nå er krampene om natten stort sett helt borte.  Jeg sover endelig godt om natten igjen! Livskvaliteten blir noe helt annet. Når du ikke har kramper i beinet kan du bare ligge å kose deg.

Prøvetilbud

Vi inviterer deg til å prøve Ashwagandha Forte i hele 30 dager til kun 99kr inkludert porto! Dermed kan du også kan erfare de gode virkningene! 

Produsert i Norge

Etter strenge krav fra Mattilsynet

Ingen Bindingstid​

14 dagers angrerett på første forsendelse

Gratis og Rask Frakt

Levert rett hjem til din postkasse

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte i 30 dager til kun 99 kr!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk til kun 99 kr inkludert porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.