Hvordan hjelper Ashwagandha Forte med å bevare sinnsroen?

Hvordan hjelper Ashwagandha Forte mot stress og angst

Tradisjonell urteplante

Ekstrakt fra ashwagandha-roten har innen tradisjonell bruk blitt brukt som et støttende middel for perioder preget av depresjoner og stress. I nyere tid har kjemikere, leger og andre forskere, sett nærmere på årsakssammenhengene for dette. Det er blitt gjennomført studier for å forsøke å kartlegge virkningsomfanget og årsakene. En generell beroligende og avslappende effekt er også bekreftet, med forsøk på aper, katter, hunder, rotter, og mus, så vel som mennesker.

 

 

Tradisjonell naturmedisin
Kliniske studier

Kliniske studier

Når det kommer til undersøkelser av behandling i perioder preget av nervøsitet og angst ved hjelp av ashwagandha, finnes det fem kliniske studier som vi kjenner til. Alle viser en positiv effekt i forhold til placebo, men omfanget av studiene er fortsatt små. Med doser på rundt 500 mg Ashwagandha-ekstrakt per dag, ble husk, reaksjonstid og sosial kognisjon forbedret hos deltakerne i undersøkelsen. Man merket også en god reduksjon av stresshormoner og egen oppfattelse av mental ro og orden.

For objektiv kvantifiseringen av stress bruker forskerne gjerne cortisolnivåene i kroppen til deltakerne i forsøkene. Dette er et markant stresshormon som kroppen bruker for å aktivere forsvarsmekanismer og overlevelsesinstinkt, noe som ikke alltid er like hjelpsomt i vår moderne verden.

Reduserer stress

Forskning

på Ashwagandhas virkning mot stress og angst

Stressende situasjoner fører gjerne til øket produksjon av serum cortisol i kroppen. Dette leder igjen til at vi kan bli nervøse eller triste. Årsakssammenhengen opptrer også gjerne hos ellers friske mennesker.

Ashwagandha-ekstrakt inneholder stoffer som gir homeostase, det vil si, at de kan virke dempende på høye cortisolnivåer. Dette reduserer følelsen av stress og uro, og sørger for et generelt velvære hos relativt friske mennesker som utsettes for stressende situasjoner.

Forsøk

med 64 individer viser gode resultater

Ashwagandha Forskning

I 2012 ble det gjennomført en større studie av forholdet mellom regulært inntak av ashwaganda-ekstrakt og en generell beroligende og avslappende effekt, ved Asha-sykehuset i Hyderbad.

Det deltok 64 voksne personer som var generelt friske. Studien var dobbelt blind, med en plasebogruppe og en gruppe som mottok 300 mg ashwagandha-ekstrakt to ganger daglig i 8 uker. Effekten ble målt på flere måter. På den ene side skulle deltakerne beskrive hvor stressede de følte seg, og de deltok i en psykologisk evaluering av angst, stress og depresjon. Dertil ble deres serum cortisol-nivå målt.

Chandrasekhar K, Kapoor J, Anishetty S. “A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults.” Indian J Psychol Med. 2012 Jul-Sep;34(3):255-262. DOI: 10.4103/0253-7176.106022.)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23439798/

Resultat

I forhold til kontrollgruppen viste deltakerne i studien som hadde mottatt ashwagandha-ekstrakt:

En egen oppfattelse av stress som lå 44 % lavere

Reduserte cortisol nivåer

Et serum cortisolnivå som lå 27,9 % lavere

Forbedret psykologisk evaluering

En psykologisk evaluering som var 72 % bedre

Alle forandringer var statistisk signifikante, når man sammenlikner med tilstand før studien, så vel som sammen med plasebo-gruppen. Konklusjonen til forskerne var at en høy konsentrasjon av fullspektrum ashwagandha-rot-ekstrakt forbedrer et individs motstandsevne mot stress, og forbedrer den egne oppfattelsen av livskvalitet på grunnlag av dette.

 

Andre virkestoffer i Ashwagandha Forte bidrar også til psykisk velvære

I Ashwagandha Forte finner vi dertil magnesium, vitamin B12 og vitamin D. Dette er kosttilskudd som er viktige for kroppens normale funksjon, og som store deler av den norske befolkningen har for lite av i sitt normale kosthold.

Magnesium motvirker tretthet og utmattelse, og det hjelper til i kroppens normale forbrenning. Kosttilskuddet er også viktig for normal psykologisk funksjon, og regenerering av cellevev.

Vitamin B 12 bidrar også til forbrenningen. Det reduserer også tretthet og utmattelse og bidrar til normal kognitiv funksjon. Folk som har et underskudd på vitamin B 12 er ofte ukonsentrerte og trette, og de har gjerne problemer med korttidsminne, selv i ung alder.

Vitamin D bidrar positivt til celledelingsprosessen og det hjelper forbrenningen i cellene. Det støtter slik også opp om normal kognitiv funksjon.

Dertil har utvalget av kosttilskudd som kombineres i Ashwagandha Forte mange andre fordeler for å holde oss sunne og friske. De styrker immunsystemet, benvevet og tennene, og ivaretar sentralnervesystemets normale funksjon.

Problemer med en stressende hverdag og belastende situasjoner

Hverdagen kan være stressende og opprørende. Den direkte effekten på mestring av stress som vi finner i forbindelse med regelmessig inntak av ashwagandha som et kosttilskudd, er derfor like verdifull som den er gunstig. Ashwagandha gir deg fokus, ro og hjelper for mentalt velbefinnende. Studiene melder også om få negative bivirkninger, og at ekstraktene er et trygt kosttilskudd. Du føler deg ikke slapp eller sløv om du regelmessig tar Ashwagandha Forte, mest sannsynlig vil det motsatte være tilfellet, slik at du føler deg frisk og opplagt for å foreta deg ting.

Ashwagandha har blitt benyttet i årtusener, for å gi kraft, balanse og harmoni. Nye studier bekrefter bruken og antyder at ashwagandha kan bidra til økt toleranse for stress, bedre fysisk og mental kapasitet, samt emosjonell balanse og lettere innsovning.

Depresjon er kostbart for samfunnet

Terje Vadset (78 år)

Jeg husker ikke helt nøyaktig, men det føltes nesten ut som om krampene forsvant over natten. Jeg var en de heldige utvalgte som opplevde rask virkning og har brukt Ashwagandha Forte i 2 år. Jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å slutte. Hvis jeg glemmer å ta dem, er det helt forferdelig. 

Marte Fagerli (Trøndelag)

Mitt navn er Marte, er 43 år og jobber full tid som sykepleier. Liker å ha ett aktiv liv, derfor er det viktig for meg å ha overskudd i hverdagen. Med Ashwaganda forte har jeg fått bedre nattesøvn, jeg føler meg mer konsentrert og skjerpa på jobb, og kommer hjem etter endt arbeidsdag og har fortsatt overskudd til hjem, barn og en aktiv fritid. Derfor fortsetter jeg å ta mine Ashwaganda daglig. 

Vibeke K. (61 år)

Jeg tok en tablett Ashwagandha Forte om kvelden med vann, og en neste morgen, og virkningen for mitt vedkommende var umiddelbar. Stresset var borte, hodet klart og konsentrasjonen på topp.

Einar Reitan (Vågå)

Jeg er superfornøyd med å bruke Ashwagandha Forte! Har nå for et par dager siden startet på pakke 2 (eller kanskje 3) av dette fantastiske produktet. Jeg merker tydelig at jeg sover bedre om natta, søvn-kvaliteten er gått opp! Våkner sjeldnere på natta for å måtte gå på toalettet nå. Enkelte netter kan jeg sove uten å våkne før morgenen - det er jo en fantastisk god følelse!

Brit Maria (64 år)

Rent tilfeldig kom jeg over en annonse for Ashwagandha Forte tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Jeg var likevel litt skeptisk da jeg bestilte, jeg var usikker på hvor god effekt disse kom til å ha. 

Nå tar jeg en tablett morgen og en tablett hver kveld, og har ikke hatt antydninger til kramper om natta lenger. Det er helt utrolig at disse tablettene kan gjøre at jeg har fått livet mitt tilbake! En ting er krampene, de er ille nok, men jeg har fått en innvendig ro jeg aldri tidligere har kjent på. Helt fantastisk!

Silvia Sørlie (64 år)

Ashwagandha Forte ga meg en følelse av mer balanse. Jeg begynte å sortere tankene bedre, humøret mitt forbedret seg, og jeg fant en slags yin og yang. Jeg kjenner at en tablett om dagen gir meg mer pusterom. I tillegg sover jeg bedre om natten. 

Jeg kan anbefale Ashwagandha Forte til andre som søker etter en måte å håndtere stress, indre uro, eller søvnproblemer på. Min egen erfaring har vist at naturlige tilskudd kan gjøre en forskjell for å oppnå en bedre livskvalitet.

Vigdis (Tidligere sykepleier)

Jeg har forsøkt det meste for å kvitte meg med det evige tankekjøret som ga meg mye stress og uro. Etter å ha blitt pensjonert så trodde jeg at jeg skulle klare å senke skuldrene og stresse mindre, men uroen og stresset var der daglig uten unntak. 

Det var først etter å ha begynt på Ashwagandha Forte at jeg merket at jeg stresser mindre, og jeg er mye mindre bekymret. Jeg har også fått langt bedre søvnkvalitet, nettopp som følge av at uroen ikke er til stede.

Ragnhild Fosmark (76 år)

-Jeg kunne være trøtt, men når jeg la meg var jeg lys våken igjen. Det var så frustrerende, og når jeg fant annonsen for Ashwagandha Forte på Facebook kl 3 på natta, tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på det. Jeg kan nå legge meg og sove som en stein til morgenen, det er helt utrolig!

Det er deilig å omsider få den nødvendige mengden søvn! Jeg har anbefalt Ashwagandha Forte til alle venner og familien, da flere jeg kjenner har et evig tankekjør når de skal legge seg.

Vibeke (50 år)

Jeg bruker ingen medisiner, og har hatt problemer med å finne roen på kveldene. Tre uker etter jeg begynte å ta Ashwagandha Forte spurte min faste hudpleier meg om hva jeg hadde gjort. Hun kunne se endringen på hele meg. Det var ikke lenger tvil om at dette fungerer! Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Maja Øierud (Drammen)

Det å ta Ashwagandha Forte er faktisk som en A-ha opplevelse! Jeg kan puste lettere, og nå klarer jeg faktisk å slappe av. I tillegg merker jeg at fokuset mitt har endret seg. Nå er jeg ikke så opptatt av hva alle andre tenker og tror om meg, og bare det i seg selv er en “game changer” i livet mitt. Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Therese Aasvik (Oslo)

Jeg har brukt Ashwaganda Forte i et halvt år nå og merker god virkning. Jeg sover bedre, er mindre stresset og en smerte som jeg har hatt i høyre kne i flere år, er helt borte. Tar en pille hver morgen. Jeg er veldig glad for at det også er B12 i tilskuddet, da jeg gikk over til kjøttfritt kosthold for tre år siden.

Morten Jensehagen (67 år)

I førsten var det bare noe jeg tilfeldigvis så på nett, og bestilte en prøvepakke. Jeg tok det ikke regelmessig, men så syntes jeg det begynte å skje noe så da tok jeg Ashwagandha forte hver dag. Etter en månedstid var jeg ikke lenger i tvil om virkningen, og tar derfor Ashwagandha Forte fast på tredje måneden.

Nå er krampene om natten stort sett helt borte.  Jeg sover endelig godt om natten igjen! Livskvaliteten blir noe helt annet. Når du ikke har kramper i beinet kan du bare ligge å kose deg.

Prøvetilbud

Vi inviterer deg til å prøve Ashwagandha Forte i hele 30 dager til kun 99kr inkludert porto! Dermed kan du også kan erfare de gode virkningene! 

Produsert i Norge

Etter strenge krav fra Mattilsynet

Ingen Bindingstid​

14 dagers angrerett på første forsendelse

Gratis og Rask Frakt

Levert rett hjem til din postkasse

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte i 30 dager til kun 99 kr!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk til kun 99 kr inkludert porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.