Hvordan hjelper Ashwagandha Forte med å vedlikeholde utholdenhet og fysisk helse?

Hvordan hjelper Ashwagandha Forte med å forbedre utholdenhet og fysisk helse

Tradisjonell helsekost

Bruken av ashwagandha som et kosttilskudd i forbindelse med idrett, mosjon og muskelbygging har lange tradisjoner i India. Moderne studier støtter opp om disse egenskapene ved planten.

I mer målrettede studier for bygging av muskelmasse og reduksjon av kroppsfettandel finner vi at både kroppsfettprosenten synker, og at muskelmassen øker raskere, hos dem som inntar ashwagandha. Dertil støtter plantekstraktet legningen av brukte muskler og virker smertedempende.

De andre bestanddelene i ashwagandha Forte drar i samme retning. Vitamin B 12, Vitamin D og Magnesium er viktige andeler av et kosthold for den som trener og utøver utholdenhetsidrett. Vitaminene bidrar både til et sterkere immunforsvar, bedre forbrenning og mer overskudd, mens magnesium støtter vedlikehold av beinbygning, så vel som forbrenning i musklene og deres restitusjon.

Dertil bidrar ashwagandha positivt til vedlikehold av hjerte-karsystemet og vedlikeholder på flere vis kroppens evne til å ta opp surstoff, som trengs for langvarig vedvarende forbrenning.

Tradisjonell naturmedisin

Bidrar Ashwagandha Forte til sunn hjertefunksjon?

På den ene siden kan vi si at Ashwagandha Forte så vel som ashwagandha i seg selv bidrar til en bedre hjerte- og karhelse. Det finnes flere indikatorer som peker i denne retningen. Ashwagandha er for det første kjent for å gi energi og overskudd.

Utover dette har forsøk vist at ashwagandha bidrar til senkninger i kolesterol og triglyserid. I kontrollerte studier med plasebo og mindre doser ashwagandha, så man en nedgang 17 % kolesterol og 11 % triglyserid i blodomløpet etter 60 dager.

Det spekuleres på flere områder om både vitamin B 12 og ashwagandha kan vedlikeholde hjertets sunne funksjon, eller om det kun er snakk om at de demper indikatorer på at noe er galt. Akkurat her er det større usikkerhet og det mangler forskning på sammenhengen.

Vitamin B 12 på sin side er viktig for omdannelsen av en aminosyre som kalles homocystein, -en viktig byggestein for andre proteiner og aminosyrer som kroppen trenger. Denne aminosyren blir det overskudd på ved B-vitaminmangel, men det er også en indikator på hjerte-karsykdommer. Studier med pasienter som har hatt hjerteinfarkt viser derimot at det ikke hjelper merkverdig å senke homocysteinnivået for å unngå fremtidige hjertekarsykdommer, selv om homocystein kan lede til større sjanse for blodpropper, siden det er en koagulant.

-Høyt kolesterol, røyking, diabetes mellitus og høyt blodtrykk, sammen med bakterielle infeksjoner, er de vanligste indikatorene på fare for hjerte- karsykdommer.

Forskning

på ashwagandha i forbindelse med utholdenhet og fysisk helse

Ashwagandha sine aktive innholdsstoffer, (withanolider og withaferiner, saponiner, samt flere forskjellige alkaloider,) stimulerer kroppen på mange forskjellige vis. De hjelper med å vedlikeholde, konsentrasjon, avslappethet, og gjør klartenkt, samtidig som de over tid bidrar og støtter normal muskelbygging. Disse egenskapene er et godt grunnlag for idrett, mosjon, og det å holde seg i en god form i de eldre dager.

Noen av de første vitenskapelige studiene i forbindelse med bruken av ashwagandha rettet seg derfor også mot bruken blant idrettsfolk, men også mot pasienter som var i rekonvalesens etter forskjellige sykdommer. Stoffet har vist seg som trygt, og uten videre negative bivirkninger. Både subjektivt og objektivt ser effekten ut til å være god. De fleste deltakerne i studier meddeler at de føler seg mer opplagte, sover bedre, er mindre stresset og kan yte mer enn tidligere.

Studie

Av toppidrettsutøvere i den indiske sykkeleliten

En av de mer interessante studiene for hvordan ashwagandha forbedrer utholdenhet og fysisk helse, ble gjennomført med indiske toppidrettsutøvere i sykkelsporten i 2012. Dette er interessant med hensyn til våre påstander her. De fleste studier blir nemlig gjennomført med mer vanlige deltakere.

Sykling er definitivt en utholdenhetssport, og vi kan sikkert se for oss landeveisritt i Giro de Italia eller Tour de France, hvor trikotkledde idrettsutøvere stritter opp bratte dalsider og over fjellplatåer med ritt som gjerne har etapper på mer enn seks timer, og løp som varer i flere uker.

I denne studien deltok 40 syklister 20 menn og 20 kvinner, i alderen 18 til 27 år, som minst konkurrerte på mellomstatlig nivå i India. (*India er en føderasjon av 36 delstater.) De ble delt opp i to like store grupper bestående av 10 menn og 10 kvinner, hvor den ene gruppen mottok plasebo i form av tapioka-stivelse, mens den andre mottok 500 mg ashwagandha-rotekstrakt 2 ganger per dag.

Studien forløp over 8 uker. I løpet av perioden ble deres aerobiske kapasitet målt ved hjelp av tredemølle og hjerterytmemonitor, nese-munn-maske samling av luftforbruk (volum O2)og gass-sammensetting av åndedretten, og åndedrettens hyppighet, for data-analyse (digital), og beregnet forbrenning. Maksimal hjerterytme ble målt. Utholdenhet ble målt til punktet hvor deltagere gav opp.

Resultat

Studien kunne notere imponerende resultater for bruken av ashwagandha, også når det kom forbedring av utholdenhet og fysisk helse hos toppidrettsutøvere.

forbedret utholdenhet ved maksimal belastning

1 minutt forbedret utholdenhet ved maksimal belastning

Mens plasebogruppen hadde uforandret tid til de ble utslitte ved maksimal belastning på rundt 15 minutter og 40 sekunder, så ashwagandhagruppen en median forbedring på over 1 minutt og 10 sekunder i løpet av 8 uker.

10 % forbedret middelverdi av maksimalt oksygenopptak

Mens plasebogruppen hadde uforandret opptak av maksimalt volum Oksygen, så ashwagandhagruppen en median forbedring, fra 46.2 (mL/kg/min) til 52.0.

Følgelig 12 % Forbedret forbrenning (METs)

Mens plasebogruppen hadde nærmest uforandret forbrenningsekvivalents-
beregning, ser vi hos ashwagandhagruppen en METs-økning fra 13.2 til 14.8.

Menn har de beste utviklingsresultatene

Mennene i Ashwagandhagruppen hadde de beste utviklingsresultatene

Mens kvinneandelen også så en positiv effekt av bruk av ashwagandha, kunne man hos mannsandelen nærmest se en dobbel effekt på alle målinger, noe som forskyver målingen av middelverdier. Menn kan forvente bedre resultater, mens kvinner kan forvente semre resultater.

Ashwagandha Forte

Sammen setningen av virkestoffer gir resultatet

Et regelmessig inntak av Ashwagandha er et veldokumentert og tradisjonelt middel for bedre styrkebygging, utholdenhetstrening og for en god fysisk helse. Ved regelmessig inntak av Ashwagandha Forte får du samtidig også i deg to viktige vitaminer og et mineral. Viktige med hensyn til trening og mosjon.

Vitamin D er et viktig stoff for kroppens normale opptak av kalium og fosfor. Viktige byggestener for reparering og vedlikehold av benbygningen og tennene. Dertil bidrar vitamin D til bedre muskelfunksjon og en bedre celledeling. Begge er viktige byggesteiner for god fysisk helse.

Tilstrekkelige mengder av vitamin B12 har mange positive effekter på kroppen. Med hensyn til utholdenhet og mosjon kan man trekke frem at det er en viktig byggestein for mange forskjellige viktige proteinsynteser i kroppen selv. Det bidrar positivt til en normal forbrenning, og tilstrekkelige mengder vitamin B12 i kroppen gir deg følelsen av energi og overskudd, både kroppslig og åndelig.

Mineralet Magnesium er også et nyttig kosttilskudd for den som mosjonerer og beveger seg oftere. Den mest merkbare effekten er at magnesium er et fremragende middel mot stive og støle muskler. Sammen med Ashwagandha fremmer det en rask leging og vekst av brukte muskler. Dertil bedrer det forbrenningen og styrker benbygningen.

Terje Vadset (78 år)

Jeg husker ikke helt nøyaktig, men det føltes nesten ut som om krampene forsvant over natten. Jeg var en de heldige utvalgte som opplevde rask virkning og har brukt Ashwagandha Forte i 2 år. Jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å slutte. Hvis jeg glemmer å ta dem, er det helt forferdelig. 

Marte Fagerli (Trøndelag)

Mitt navn er Marte, er 43 år og jobber full tid som sykepleier. Liker å ha ett aktiv liv, derfor er det viktig for meg å ha overskudd i hverdagen. Med Ashwaganda forte har jeg fått bedre nattesøvn, jeg føler meg mer konsentrert og skjerpa på jobb, og kommer hjem etter endt arbeidsdag og har fortsatt overskudd til hjem, barn og en aktiv fritid. Derfor fortsetter jeg å ta mine Ashwaganda daglig. 

Vibeke K. (61 år)

Jeg tok en tablett Ashwagandha Forte om kvelden med vann, og en neste morgen, og virkningen for mitt vedkommende var umiddelbar. Stresset var borte, hodet klart og konsentrasjonen på topp.

Einar Reitan (Vågå)

Jeg er superfornøyd med å bruke Ashwagandha Forte! Har nå for et par dager siden startet på pakke 2 (eller kanskje 3) av dette fantastiske produktet. Jeg merker tydelig at jeg sover bedre om natta, søvn-kvaliteten er gått opp! Våkner sjeldnere på natta for å måtte gå på toalettet nå. Enkelte netter kan jeg sove uten å våkne før morgenen - det er jo en fantastisk god følelse!

Brit Maria (64 år)

Rent tilfeldig kom jeg over en annonse for Ashwagandha Forte tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Jeg var likevel litt skeptisk da jeg bestilte, jeg var usikker på hvor god effekt disse kom til å ha. 

Nå tar jeg en tablett morgen og en tablett hver kveld, og har ikke hatt antydninger til kramper om natta lenger. Det er helt utrolig at disse tablettene kan gjøre at jeg har fått livet mitt tilbake! En ting er krampene, de er ille nok, men jeg har fått en innvendig ro jeg aldri tidligere har kjent på. Helt fantastisk!

Silvia Sørlie (64 år)

Ashwagandha Forte ga meg en følelse av mer balanse. Jeg begynte å sortere tankene bedre, humøret mitt forbedret seg, og jeg fant en slags yin og yang. Jeg kjenner at en tablett om dagen gir meg mer pusterom. I tillegg sover jeg bedre om natten. 

Jeg kan anbefale Ashwagandha Forte til andre som søker etter en måte å håndtere stress, indre uro, eller søvnproblemer på. Min egen erfaring har vist at naturlige tilskudd kan gjøre en forskjell for å oppnå en bedre livskvalitet.

Vigdis (Tidligere sykepleier)

Jeg har forsøkt det meste for å kvitte meg med det evige tankekjøret som ga meg mye stress og uro. Etter å ha blitt pensjonert så trodde jeg at jeg skulle klare å senke skuldrene og stresse mindre, men uroen og stresset var der daglig uten unntak. 

Det var først etter å ha begynt på Ashwagandha Forte at jeg merket at jeg stresser mindre, og jeg er mye mindre bekymret. Jeg har også fått langt bedre søvnkvalitet, nettopp som følge av at uroen ikke er til stede.

Ragnhild Fosmark (76 år)

-Jeg kunne være trøtt, men når jeg la meg var jeg lys våken igjen. Det var så frustrerende, og når jeg fant annonsen for Ashwagandha Forte på Facebook kl 3 på natta, tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på det. Jeg kan nå legge meg og sove som en stein til morgenen, det er helt utrolig!

Det er deilig å omsider få den nødvendige mengden søvn! Jeg har anbefalt Ashwagandha Forte til alle venner og familien, da flere jeg kjenner har et evig tankekjør når de skal legge seg.

Vibeke (50 år)

Jeg bruker ingen medisiner, og har hatt problemer med å finne roen på kveldene. Tre uker etter jeg begynte å ta Ashwagandha Forte spurte min faste hudpleier meg om hva jeg hadde gjort. Hun kunne se endringen på hele meg. Det var ikke lenger tvil om at dette fungerer! Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Maja Øierud (Drammen)

Det å ta Ashwagandha Forte er faktisk som en A-ha opplevelse! Jeg kan puste lettere, og nå klarer jeg faktisk å slappe av. I tillegg merker jeg at fokuset mitt har endret seg. Nå er jeg ikke så opptatt av hva alle andre tenker og tror om meg, og bare det i seg selv er en “game changer” i livet mitt. Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Therese Aasvik (Oslo)

Jeg har brukt Ashwaganda Forte i et halvt år nå og merker god virkning. Jeg sover bedre, er mindre stresset og en smerte som jeg har hatt i høyre kne i flere år, er helt borte. Tar en pille hver morgen. Jeg er veldig glad for at det også er B12 i tilskuddet, da jeg gikk over til kjøttfritt kosthold for tre år siden.

Morten Jensehagen (67 år)

I førsten var det bare noe jeg tilfeldigvis så på nett, og bestilte en prøvepakke. Jeg tok det ikke regelmessig, men så syntes jeg det begynte å skje noe så da tok jeg Ashwagandha forte hver dag. Etter en månedstid var jeg ikke lenger i tvil om virkningen, og tar derfor Ashwagandha Forte fast på tredje måneden.

Nå er krampene om natten stort sett helt borte.  Jeg sover endelig godt om natten igjen! Livskvaliteten blir noe helt annet. Når du ikke har kramper i beinet kan du bare ligge å kose deg.

Prøvetilbud

Vi inviterer deg til å prøve Ashwagandha Forte i hele 30 dager til kun 99kr inkludert porto! Dermed kan du også kan erfare de gode virkningene! 

Produsert i Norge

Etter strenge krav fra Mattilsynet

Ingen Bindingstid​

14 dagers angrerett på første forsendelse

Gratis og Rask Frakt

Levert rett hjem til din postkasse

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte i 30 dager til kun 99 kr!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk til kun 99 kr inkludert porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.