Ashwagandha Forte – Kosttilskudd for muskelmuskelmasse og restitusjon

Tradisjonell helsekost

Ashwagandha Forte kan hjelpe deg med å oppnå bedre resultater når du trener og driver med styrkebygging eller bodybuilding, og når du vil bygge ned din andel av kroppsfett ved normal regelmessig trening.

Ekstrakt fra ashwagandha-roten har gjennom flere årtusener blitt brukt som et kosttilskudd av styrkebyggere i India, som har en lang tradisjon for en type bodybuilding som kan minne om den moderne konkurranseformen, men gjerne i kombinasjon med bryting eller kampsport. Skriftlige kilder finner vi alt i Vedaene, mens skulpturer og leirfigurer leverer arkeologisk dokumentasjon.

Flere eksperimenter har til nå vist positive resultater, når det kommer til sammenhengene mellom inntaket av Ashwagandha Forte og positive resultater for fysisk helse, trening og muskelbygging.

 

Tradisjonell naturmedisin

Kombinasjonen av Magnesium , Vitamin B 12, Vitamin D og ashwagandha i Ashwagandha Forte

Magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og det bidrar til en god forbrenning. Mineralet bidrar til mange deler av kroppens proteinsyntese og styrker celleveggene, og det bidrar til å styrke knokler og tenner. Det øker også muskelfunksjon og reduserer restitusjonstiden. Den praktiske effekten er gjerne at du unngår eller reduserer tilfeller kramper og stølhet under og etter trening.

Når det kommer til vitamin D, så bidrar stoffet til en god forbrenning, er essensielt for dannelsen av røde blodlegemer, og andre grunnleggende celledelingsprosesser. Dette reduserer tretthet og utmattelse, noe som slik også bidrar til bedre utholdenhet under trening, så vel som en raskere og bedre restitusjon.

For vanlig styrkebygging har vitamin B 12 ikke en direkte effekt, men stoffet fungerer støttende på almen helsetilstand. Den dag i dag får rundt 25 % av den norske befolkningen ikke i seg nok B 12 på daglig basis, gjerne fordi de spiser mye hurtigmat eller preparert mat. Om du fokuserer på proteinshakes og andre tilskudd, kan en daglig dose med ekstra vitamin B 12 være hensiktsmessig. Dette gjelder spesielt om du foretrekker å ernære deg hovedsakelig vegansk eller vegetarisk.

Dertil bidrar B 12 også til forbrenningen i cellene, det er viktig for å skape nye røde blodlegemer og styrker immunsystemet på generelt grunnlag. Om du lider av B 12 mangel, vil et kosttilskudd med stoffet gjerne også bidra til å gi deg mer lyst og energi, og det styrker korttidsminne, nervesystemet og kognisjon. Kombinasjonen i Ashwagandha Forte er dermed en vinnende løsning.

Forskning

På muskelbygging og restutisjon

Nyere forskning på ashwagandha belegger de tradisjonelle forbindelsene til styrkebygging. Ashwagandha (Withania somnifera Dunal), er i tusenvis av år blitt brukt for en rekke helsefordeler. Stoffene i planten påvirker nervesystemet, det endokrine systemet, hjerte-lungen-systemet, og kroppens forbrenning og energibruk.

I tradisjonell indisk urtelære, ayurveda, forklares det at ashwagandha kan brukes for styrkebygging. Derfor er det nå blitt gjennomført flere forskjellige tester på hvordan ashwagandha påvirker muskelbygging, støtter kroppslig yteevne med hensyn til muskelstyrke, og leging og restitusjon når man kommer i bedre form.

Forsøk

med 57 menn viser gode resultater

Ashwagandha Forskning

I et eksperiment ble 57 menn, i alderen 18 til 50 år, delt opp i to grupper, på tilfeldig grunnlag. Felles for dem alle var at de ikke hadde mye erfaring med styrketrening.

Den ene gruppen på 29 personer fikk 300 mg Ashwagandharot-ekstrakt, to ganger per dag, mens kontrollgruppen på 28 personer fikk ett plasebo av stivelse.

I løpet av en periode på åtte uker deltok begge grupper i samme type styrketrening. Resultatet ble målt på slutten av perioden. Muskelstyrken ble vurdert på grunnlag av 1 RM, en repetisjon maksimum, eller det meste en person klarer å løfte eller flytte på en gang, i en bestemt øvelse. Dette kalles også for maksimal styrke.

Effektiviteten av restitusjon ble evaluert på grunnlag av ble evaluert ved bruk av serummuskel kreatin kinase (CK) nivåer.

Wankhede S et al. “Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial.” JISSN. 2015;12:43. DOI: 10.1186/s12970-015-0104-9.

https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-015-0104-9

Konklusjon

Sammenlikner vi dem som tok ashwagandha, med dem som tok plasebo, så finner vi en merkbar større økning av;

Muskelstyrke i benkepress og benpressøvelser

Muskelomfang på armer og bryst

Testosteronnivå (96.2 ng/dl sammenliknet med 18.0 ng/dl, p=0.004)

En merkbar reduksjon av;

Muskelskade som følge av trening og Kroppsfettprosent (minus 3,5 % i forhold til minus 1,5 % hos kontrollgruppen)

Dertil ble det ikke meldt ifra om noen negative bivirkning hos noen av deltakerne.

Forskere konkluderte: Ashwagandha-kosttilskudd er assosiert med betydelig økning i muskelmasse og styrke,» noe som gjør det til et nyttig supplement til vekttrening, da det kan påvirke både muskel-utvikling og – restitusjon.

Ashwagandha Forte

Praktisk virkning

Mange idrettsutøvere – både amatører og profesjonelle – leter etter måter å få et forsprang på. Faktisk fant en nylig studie at de aller fleste konkurransedyktige mannlige idrettsutøvere bruker kosttilskudd og andre ergogene hjelpemidler.

Dette gir imidlertid gyldige bekymringer om fusk med forbudte stoffer, noe som fører til forskning på potensielle naturlige ytelsesforbedrende midler som ikke krysser linja til det som anses som forbudte og helseskadelige legemidler.

Med ashwagandhas lange historie, som sikkert og effektivt kosttilskudd, kan ytterligere forskning med sikkerhet finner ytterligere støtte for dets potensialet som et stoff som bidrar positivt til idrettsaktivitet og trening.

Det er naturlig å anta at større undersøkelser, så vel som personlige erfaringer, vil støtte opp rundt de erfaringer som til nå er samlet, både i antikke indiske skrifter, så vel som i moderne gjenoppdagelse av ashwagandha som et effektivt hjelpemiddel for gode treningsresultater og en sunn fysikk.

Terje Vadset (78 år)

Jeg husker ikke helt nøyaktig, men det føltes nesten ut som om krampene forsvant over natten. Jeg var en de heldige utvalgte som opplevde rask virkning og har brukt Ashwagandha Forte i 2 år. Jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å slutte. Hvis jeg glemmer å ta dem, er det helt forferdelig. 

Marte Fagerli (Trøndelag)

Mitt navn er Marte, er 43 år og jobber full tid som sykepleier. Liker å ha ett aktiv liv, derfor er det viktig for meg å ha overskudd i hverdagen. Med Ashwaganda forte har jeg fått bedre nattesøvn, jeg føler meg mer konsentrert og skjerpa på jobb, og kommer hjem etter endt arbeidsdag og har fortsatt overskudd til hjem, barn og en aktiv fritid. Derfor fortsetter jeg å ta mine Ashwaganda daglig. 

Vibeke K. (61 år)

Jeg tok en tablett Ashwagandha Forte om kvelden med vann, og en neste morgen, og virkningen for mitt vedkommende var umiddelbar. Stresset var borte, hodet klart og konsentrasjonen på topp.

Einar Reitan (Vågå)

Jeg er superfornøyd med å bruke Ashwagandha Forte! Har nå for et par dager siden startet på pakke 2 (eller kanskje 3) av dette fantastiske produktet. Jeg merker tydelig at jeg sover bedre om natta, søvn-kvaliteten er gått opp! Våkner sjeldnere på natta for å måtte gå på toalettet nå. Enkelte netter kan jeg sove uten å våkne før morgenen - det er jo en fantastisk god følelse!

Brit Maria (64 år)

Rent tilfeldig kom jeg over en annonse for Ashwagandha Forte tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Jeg var likevel litt skeptisk da jeg bestilte, jeg var usikker på hvor god effekt disse kom til å ha. 

Nå tar jeg en tablett morgen og en tablett hver kveld, og har ikke hatt antydninger til kramper om natta lenger. Det er helt utrolig at disse tablettene kan gjøre at jeg har fått livet mitt tilbake! En ting er krampene, de er ille nok, men jeg har fått en innvendig ro jeg aldri tidligere har kjent på. Helt fantastisk!

Silvia Sørlie (64 år)

Ashwagandha Forte ga meg en følelse av mer balanse. Jeg begynte å sortere tankene bedre, humøret mitt forbedret seg, og jeg fant en slags yin og yang. Jeg kjenner at en tablett om dagen gir meg mer pusterom. I tillegg sover jeg bedre om natten. 

Jeg kan anbefale Ashwagandha Forte til andre som søker etter en måte å håndtere stress, indre uro, eller søvnproblemer på. Min egen erfaring har vist at naturlige tilskudd kan gjøre en forskjell for å oppnå en bedre livskvalitet.

Vigdis (Tidligere sykepleier)

Jeg har forsøkt det meste for å kvitte meg med det evige tankekjøret som ga meg mye stress og uro. Etter å ha blitt pensjonert så trodde jeg at jeg skulle klare å senke skuldrene og stresse mindre, men uroen og stresset var der daglig uten unntak. 

Det var først etter å ha begynt på Ashwagandha Forte at jeg merket at jeg stresser mindre, og jeg er mye mindre bekymret. Jeg har også fått langt bedre søvnkvalitet, nettopp som følge av at uroen ikke er til stede.

Ragnhild Fosmark (76 år)

-Jeg kunne være trøtt, men når jeg la meg var jeg lys våken igjen. Det var så frustrerende, og når jeg fant annonsen for Ashwagandha Forte på Facebook kl 3 på natta, tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på det. Jeg kan nå legge meg og sove som en stein til morgenen, det er helt utrolig!

Det er deilig å omsider få den nødvendige mengden søvn! Jeg har anbefalt Ashwagandha Forte til alle venner og familien, da flere jeg kjenner har et evig tankekjør når de skal legge seg.

Vibeke (50 år)

Jeg bruker ingen medisiner, og har hatt problemer med å finne roen på kveldene. Tre uker etter jeg begynte å ta Ashwagandha Forte spurte min faste hudpleier meg om hva jeg hadde gjort. Hun kunne se endringen på hele meg. Det var ikke lenger tvil om at dette fungerer! Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Maja Øierud (Drammen)

Det å ta Ashwagandha Forte er faktisk som en A-ha opplevelse! Jeg kan puste lettere, og nå klarer jeg faktisk å slappe av. I tillegg merker jeg at fokuset mitt har endret seg. Nå er jeg ikke så opptatt av hva alle andre tenker og tror om meg, og bare det i seg selv er en “game changer” i livet mitt. Jeg anbefaler Ashwagandha Forte til alle som ønsker energi, samtidig som ønsket om å finne balanse i livet.

Therese Aasvik (Oslo)

Jeg har brukt Ashwaganda Forte i et halvt år nå og merker god virkning. Jeg sover bedre, er mindre stresset og en smerte som jeg har hatt i høyre kne i flere år, er helt borte. Tar en pille hver morgen. Jeg er veldig glad for at det også er B12 i tilskuddet, da jeg gikk over til kjøttfritt kosthold for tre år siden.

Morten Jensehagen (67 år)

I førsten var det bare noe jeg tilfeldigvis så på nett, og bestilte en prøvepakke. Jeg tok det ikke regelmessig, men så syntes jeg det begynte å skje noe så da tok jeg Ashwagandha forte hver dag. Etter en månedstid var jeg ikke lenger i tvil om virkningen, og tar derfor Ashwagandha Forte fast på tredje måneden.

Nå er krampene om natten stort sett helt borte.  Jeg sover endelig godt om natten igjen! Livskvaliteten blir noe helt annet. Når du ikke har kramper i beinet kan du bare ligge å kose deg.

Prøvetilbud

Vi inviterer deg til å prøve Ashwagandha Forte i hele 30 dager til kun 99kr inkludert porto! Dermed kan du også kan erfare de gode virkningene! 

Produsert i Norge

Etter strenge krav fra Mattilsynet

Ingen Bindingstid​

14 dagers angrerett på første forsendelse

Gratis og Rask Frakt

Levert rett hjem til din postkasse

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte i 30 dager til kun 99 kr!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk til kun 99 kr inkludert porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.