KLINISKE STUDIER OG FORSKNING PÅ ASHWAGANDHA

Ashwagandha Forte forskning og studier

Over flere tiår er det gjennomført en rekke vitenskapelige og kliniske studier om den revolusjonerende Ashwagandha planten og dens betydning for kroppen vår

Kosttilskuddet som er anerkjent over hele verden

I tradisjonell naturbehandling har ashwagandha-roten gjerne blitt brukt fordi den beskytter nervesystemet, motvirker stress og hjelper med å bevare en god mental helse. Ekstraktet fra roten settes i forbindelse med mange av kroppens funksjoner, som sentralnervesystemet, det endokrine systemet og forbrenningen i kroppen.

Selv om det gjerne har blitt brukt for å forbedre hjerneaktivitet i flere tusen år, har det vært bruk for mer forskning på hvilke sammenhenger som eksisterer mellom inntaket av stoffet og hvilke effekter som kan dokumenteres.

Når det kommer til en generell effekt på hukommelse og kognitiv funksjon, -evnen til å løse problemer og til å konsentrere seg, finnes det et overveldende antall studier som belegger at rotekstrakt fra ashwagandha bidrar meget positivt til dette.

Hva_er_Ashwagandha

Revolusjonerende forskning - Kan gi et langt og sunt liv

Hva_er_Withania_Somnifera

I Asia har Ashwagandha vanligvis blitt brukt som et middel for en mer behagelig alderdom. Dette henger også sammen med at planten støtter opp om kroppens immunforsvar på flere vis. Den er generelt antiinflammatorisk og smertestillende, og har en dokumentert lindrende effekt. Den opplivende effekten på blodomløp og venesystem, sammen med den generelt vanndrivende effekten, virker også positivt for mange aldersrelaterte plager. 

I sammenheng med trening eller hverdagen, kan du forvente mer overskudd. Ashwagandha er tradisjonelt brukt for utholdenhet og økt muskelmasse ved trening. Den positive effekten strekker seg også til kroppens evne til å hente seg inn etter fysisk aktivitet.

Nyere forskning belegger mange av de egenskapene som tilskrives urteplanten i tradisjonell indisk farmasi og de moderne studiene viser at hovedingrediensen i Ashwagandha Forte gir et imponerende utvalg av positive effekter for helsen.

Se oversikten over de ulike studiene her –>

Oppretteholder nødvendige funksjoner og bidrar til bedre hukommelse

Etter hvert som vi blir eldre vil kroppen svekkes, både mentalt og fysisk. Det er derfor viktig å sørge for at kroppen får de riktige næringsstoffene, slik at vi holder oss i god form og fungerer, både mentalt og fysisk. Ashwagandha Forte gir kraft til kroppen, og gjør det enklere både å lære, huske, og å holde på humøret.

Ashwagandha Forte inneholder mer enn kun ekstrakt fra ashwagandha-roten. Vi har kombinert denne tradisjonelle urteplanten med andre gode kosttilskudd som det vanligvis er mangel på hos mange nordmenn.

Vitamin B 12 er kanskje det viktigste, når det kommer til hukommelse og kognisjon. Dertil er det et vitamin som opptil 25 % av den norske befolkningen har for lite av. Om du lider av vitamin B 12 -mangel, vil du gjerne være glemsk, sløv og sliten. Vitamin B 12 bidrar til en god forbrenning, støtter opp om sentralnervesystemet, hjelper kroppen med å danne røde blodlegemer, og gjør deg mer raskt og opplagt, om man skal generalisere.

Et regelmessig inntak av magnesium, bidrar også til å gjøre deg mer sprek og opplagt. Det hjelper den normale forbrenningen, og det er viktig for å vedlikeholde et sunt sentralnervesystem, og det hjelper oss med å vedlikeholde en normal kognisjon.

Vitamin D settes derimot vanligvis ikke inn i en direkte sammenheng med hukommelse og minne, men det har andre goder. Det er viktig for kroppens opptak av kalsium og fosfor, som styrker tenner og benbygning, og det er viktig for å vedlikeholde en normal celledeling.

Ashwagandhas virkning på hukommelse og kognitive effekt

Når det kommer til en generell effekt på hukommelse og kognitiv funksjon, -evnen til å løse problemer og til å konsentrere seg, finnes det et overveldende antall studier som belegger at rotekstrakt fra ashwagandha bidrar meget positivt til dette.

Det finnes studier som fokuserer eksklusivt på ashwagandha, så vel som studier som sammenlikner ashwagandha med andre stoffer. På 1980-tallet ble de første eksperimentene gjennomført. Fram til i dag har over hundre studier ved sykehus og universiteter støttet opp om den tradisjonelle bruken av Ashwagandha.

Den direkte effekten, når det kommer til konsentrasjonsevne, kan sikkert ses i sammenheng med den mentalt beroligende effekten, som vanligvis tilskrives ashwagandha. Denne effekten er vel dokumentert. Videre er det belagt at virkestoffene også forbedrer forbrenningen, noe som gir mer overskudd og energi.

Om vi ser bort fra denne direkte sammenhengen virker det også som om plantens virkestoffer arbeider på andre områder. Brukere framviser en økt produksjon av hvite blodceller, raskere reparasjon av skadet vev, og en generell antiinflammatorisk og smertestillende virkning.

Forandringer i hukommelse og kognisjon etter 8 uker med ashwagandha

I undersøkelsen ble en gruppe på 50 voksne over 35 år delt tilfeldig, i en gruppe som mottok 300 mg ashwagandha to ganger per dag, og en gruppe som mottok plasebo. De hadde et overhengende forbud mot å bruke andre kosttilskudd eller midler som forbedret hjernefunksjon, så lenge studien pågikk.

Gruppen inneholdt hovedsakelig friske mennesker. Folk med kliniske alvorlige problemer med hukommelse, kjente psykiatriske diagnoser, endokrine problemer aller andre alvorlige medisinske lidelser ble utelatt fra utvalget som deltok i undersøkelsen.

Mulige effekter ble målt med et testsystem for hukommelse, kognisjon og problemløsning. Begge grupper fikk rimelig like gjennomsnittsresultater da undersøkelsen startet.

Alle forandringer var statistisk signifikante, og det ble ikke registrert noen negative bivirkninger hos noen deltakere. Etter 8 uker med Ashwagandha så man følgende resultat hos deltakerne:

  • Fungerende minne og hukommelse ble merkbart forbedret
  • Mental kontroll, emosjonell kontroll og evne til å følge opp instruksjoner ble forbedret.
  • Bedre vedlikehold av oppmerksomhet
  • Raskere informasjonsbehandling


Forskerne konkluderte:
“Ashwagandha kan være effektivt for å forbedre korttidsminne og generell hukommelse. Det gir også bedre emosjonell og kognitiv kontroll, samtidig som oppmerksomhet og hurtighet i behandling av informasjon forbedres. Dertil så vi ingen negative bivirkninger”

Les hele studien her –>

Metal balanse

Alle virkestoffene bidrar til den unike helseeffekten

Ofte er det slik at det ikke kun er en enkel faktor som avgjør kognitiv helse. Det kan være forskjellige årsaker til dårlig hukommelse og mangel på konsentrasjon. Smerter, svakt immunforsvar eller om man er sliten og utmattet, kan innvirke på om vi har energi nok til å fokusere, konsentrere eller huske så godt som man burde.

De fleste forskere anbefaler fysisk aktivitet og et godt, balansert og variert kosthold. Dessverre er det ikke like lett for oss alle å ha et perfekt, balansert og godt nok kosthold og her kan Ashwagandha Forte være et positivt daglig kosttilskudd.

Ingrediensene i Ashwagandha Fore er kjente, trygge og godkjent som tilskudd i både matvarer og helsekost.  Ashwagandha Forte produseres også under et strengt regelverk her i Norge. Det benyttes kun ingredienser av ypperste kvalitet for å kunne sikre Ashwagandha Forte sin unike effekt. 

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte GRATIS* i 30 dager!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk og betaler kun 55 kr for porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.