Kvinne 40+: Derfor er seksuell lyst ekstra viktig nå

Kvinnelig seksuell lyst

Over flere tiår er det gjennomført en rekke vitenskapelige og kliniske studier om den revolusjonerende Ashwagandha planten og dens betydning for kroppen vår

I tiden før og under overgangsalderen skjer det en rekke forandringer i kroppen din, som kan føre til at du har mindre lyst. Det er imidlertid veldig gode grunner til å gjøre tiltak for få lysten tilbake. Sex har en rekke helsemessige fordeler. Forskning viser også at kvinner som har jevnlig sex kommer senere i overgangsalderen enn kvinner som er lite seksuelt aktive.

Forskning på kvinnelig seksuell dysfunksjon

Mer sex

Senere overgangsalder

Denne sammenhengen har forskere bak en studie basert på data fra amerikanske “Study of Women’s Health Across the Nation (SWAN)” undersøkt, og kommet fram til at svaret er ja.

Forskningen er basert på data innsamlet fra 2 936 kvinner fra SWAN-studien i 1996/1997. Tiden før overgangsalderen, kjent som perimenopausen, innledes vanligvis i 40-årene 

Resultatene viste at kvinner som hadde sex ukentlig, kom senere i overgangalderen enn de som hadde sex en gang i måneden. 

«Funnene tyder på at hvis en kvinne ikke har sex, og det ikke er noen sjanse for graviditet, velger kroppen “ikke å investere” i eggløsning»

Dr. Megan Arnot ved UCL

Kilde: ucl.uk

Påvirker 

Lyst og evne

Ashwagandha Forskning

Overgangsalderen medfører endringer som kan påvirke din seksualitet på forskjellige måter. Både tiden før overgangsalderen og selve menopausen, preges av svingninger i hormonnivåene, som kan føre til ulike fysiske og psykologiske symptomer:

Seksualitet er et komplekst samspill av fysiske, følelsesmessige, og relasjonelle faktorer. Kvinner kan finne at deres seksuelle behov og ønsker endrer seg gjennom denne overgangsperioden.

Naturlig komponent

Forbedrer seksuell lyst

Ashwagandha er kjent for sin evne til å naturlig forbedre seksuell lyst og vitalitet.

I Asia har roten blitt brukt i mer enn 3000 år fordi den beskytter nervesystemet, gir økt vitalitet og libido, motvirker stress og bidrar til å bevare en sunn mental helse

Stadig flere forskere undersøker effekten av ashwagandha på seksuell helse hos kvinner. Ashwagandha bør taes over tid, da effekten blir sterkere. 

Studier viser at ashwagandha er et av de sterkeste naturmidlene som øker hjernens følelse av velvære og harmoni. 

 
Forskning på kvinnelig seksuell dysfunksjon

Forskning

på kvinners seksuelle funksjon

Ashwagandha fungerer som et adaptogen, noe som betyr at den hjelper kroppen med å tilpasse seg og håndtere stress, en vanlig dempende faktor for libido. 

Videre kan ashwagandha ha en regulativ effekt på kroppens hormonbalanse, noe som er avgjørende for både seksuell helse og velvære. 

Ved å modulere nivåer av stresshormoner som kortisol, kan urten indirekte fremme en bedring av seksuelle funksjoner og bidra til økt seksuell lyst.

Det har blitt utført flere studier som har bidratt til å forstå hvordan ashwagandha kan  forbedre seksuell helse og funksjon hos kvinner.

Forsøk

med 80 kvinner viser gode resultater

Ashwagandha Forskning

En studie fra 2022 viser at ashwagandha kan forbedre seksuell helse hos kvinner med redusert seksuell lyst. Sammenlignet med placebogruppen gjorde kvinner som tok ashwagandha et betydelig hopp både på Indeksen for Seksuell Funksjon hos Kvinner (FSFI) og Skalaen for Seksuell Nød hos Kvinner (FSDS).

Forskerne fant også at seksuelt aktive kvinner hadde større sannsynlighet for å sove godt, noe som antyder at forbedring av søvnkvaliteten kan bidra til å forbedre seksuell funksjon.

I en annen studie fra 2023, tok kvinner 300 mg ashwagandha to ganger daglig i åtte uker. Dette ga svært lovende resultater. 

Resultat

Det var en merkbar forbedring i kvaliteten på den seksuelle aktiviteten til gruppen av kvinner som mottok ashwagandha. De opplevde:

Høyere total score på spørreskjema for seksuell funksjon

Høyere total score på spørreskjema for seksuell funksjon

Bedre og forbedret lyst

Bedre og forbedret lyst

Mindre bruk for kunstig glidemiddel

Mindre bruk for kunstig glidemiddel

Forbedret orgasme og seksuell tilfredsstillelse

Forbedret orgasme og seksuell tilfredsstillelse

Ashwagandha Forte

For bedre seksuell funksjon og nytelse

Hvis du opplever perioder med lav seksuell lyst, vit at  det finnes måter å revitalisere ditt sexliv på. Et skritt mot bedre seksuell funksjon og nytelse er ikke bare viktig for din fysiske helse, men også for ditt emosjonelle velvære og intime relasjoner.

Bruk av ashwagandha er en naturlig tilnærming som har vist lovende resultater. Denne urten er kjent for sine adaptogene egenskaper, som kan bidra til å balansere hormoner og redusere stress, to nøkkelfaktorer som ofte påvirker seksuell lyst. 

Ved å integrere ashwagandha i din daglige rutine, kan du oppleve en forbedring i din seksuelle helse, som kan lede til økt lyst og bedre seksuell nytelse.   

Ashwagandha Forte kan hjelpe deg å gjenopprette kroppens naturlige balanse og lindre flere av overgangsplagene på en trygg og naturlig måte.

 

NB! Produktet skal ikke tas av barn under 18 år, det skal ikke tas om man har hypertyreose (overaktiv skjoldbruskkjertel/ høyt stoffskifte , er gravid og/eller ammende eller prøver å unnfange.

Prioriter nytelsen

Ashwagandha Forte kan være nøkkelen til å balansere hormoner og revitalisere lysten.

Prioriter din seksuelle helse og gå for en fremtid fylt med glede og tilfredsstillelse.

Produsert i Norge

Etter strenge krav fra Mattilsynet

Ingen Bindingstid​

14 dagers angrerett på første forsendelse

Gratis og Rask Frakt

Levert rett hjem til din postkasse

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha Forte GRATIS* i 30 dager!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Kontroller din adresse og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi har gleden av å invitere deg til å prøve Ashwagandha Forte!

Tilbudet varer kun i en begrenset periode, og en gang pr. husstand.

Du får hele 30 dagers forbruk og betaler kun 55 kr for porto, trygt og raskt levert rett til hjem i din postkasse.

Det er ingen forskuddsbetaling,  bindingstid eller kjøpsforpliktelse i abonnementet, du behøver bare å gi oss beskjed 14 dager før neste utsendelse dersom du ikke ønsker automatiske leveringer.

For at du trygt skal kunne vurdere produktet har du selvsagt også 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv dekke returporto. Les mer om din angrerett her. 

Trygg og sikker bestilling.

     

Nature Pharma Norge AS er registrert hos Mattilsynet og benytter posten til utsendelser av pakker.